Инж. Добрев: АМ Русе – Велико Търново не е затворена страница за Общината

Мисия

17-01-2018, 14:52

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Заедно с кмета на Велико Търново продължават диалога с МРРБ

Автомагистрала „Русе – Велико Търново“ не е затворена страница за Община Горна Оряховица, коментира кметът инж. Добромир Добрев след като стана ясно, че МОСВ е одобрило доклада за Оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение за изграждането на автомагистралата. Припомняме, че в доклада бяха разгледани трите варианта на магистралата “син”, “червен” и “комбиниран”. Препоръката на експертите е да бъде избран комбинираният вариант като най-щадящ околната среда.

Инж. Добрев информира, че заедно с кмета на Велико Търново Даниел Панов продължават диалога с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за алтернативно трасе на скоростен път, който ще улесни значително трафика от Индустриалната зона на Горна Оряховица към магистралите „Хемус“ и „Русе – Велико Търново“.

„Очакваме в близките месеци в Община Горна Оряховица да се проведе работна среща, на която да присъства и министърът на регионалното развитие и да се избере алтернативно трасе на скоростния път”, коментира още инж. Добрев. 

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"