Публична лекция за жените в историята организира ПУ

Мисия Пловдив

17-01-2018, 08:38

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Лекцията ще се проведе от 13:30 часа в 16-а аудитория на сградата на Философско-историческия факултет на ПУ

Публична лекция на тема: „Жените в историята и история на жените и пола“ ще изнесе днес, 17 януари, в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ проф. д-р Красимира Даскалова. Лекцията ще се проведе от 13:30 часа в 16-а аудитория на сградата на Философско-историческия факултет на ПУ – ул. „Костаки Пеев“ №21, в близост до Ректората.  

Проф. д-р Красимира Даскалова е преподавател във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и има научни интереси в областта на модерната европейска културна история. Публикува изследвания върху историята на жените и взаимоотношенията между половете в България и Източна Европа.

Специализира в тези нови за българската историография полета в Европа, САЩ и Япония, преподава в различни европейски университети. Проф. Даскалова е член на бордовете на специализирани европейски периодични издания, президент на Световната федерация за изследвания по история на жените (International Federation for Research in Women’s History) 2005-2010, председател на Управителния съвет на Българската асоциация на университетските жени (БАУЖ). От 2007 г. е редактор на Aspasia. The International Yearbook of Central, Eastern and Southeastern European Women’s and Gender History, периодично издание, публикувано от Berghahn Books, New York and Oxford. 

Срещата-разговор с проф. д-р Красимира Даскалова се организира от катедрата по „История и археология“ във Философско-историческия факултет на Пловдивския университет.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен