Нови книги радват читателите на библиотеката в Ценово

Животът

16-01-2018, 15:14

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Девет двойки спориха за наградите в турнир по белот в Ценово

В началото на лятната ваканция предстои поредното обновяване на книжния фонд

Най-нашумелите заглавия на книги и бестселъри на книжния пазар, излезли през последните няколко месеца, вече са на разположение на читателите в библиотеката на НЧ „Христо Ботев“ в Ценово. Един от приоритетите на читалищното настоятелство е постоянно да обновява и обогатява книжния фонд и да отговаря на потребностите на читателите от различните възрастови групи. „Нови книги се купуват най-малко три пъти през годината. Стремим се да удовлетворим всички читателски интереси. В новото попълнение има заглавия от художествена, историческа и научно популярна литература“, сподели секретарят на читалището Веска Димитрова.

Повече от 60 нови заглавия попълниха лавиците на най-голямата библиотека в община Ценово. Особено през студените зимни месеци върволицата от читатели не спира. Повече от 600 са редовните читатели, които постоянно заемат книги. Въпреки съвременните канали  за получаване на информация, четенето на книги си остава едно от любимите занимания за жителите на Ценово. Във фондовете на библиотеката са записани няколко хиляди заглавия от различни жанрове.

Най-нетърпеливите читатели вече заеха голяма част от новото литературно попълнение. В началото на лятната ваканция предстои поредното обновяване на книжния фонд предимно с детска и ученическа литература, допълни читалищният секретар.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов