В Добричката община ще се усвояват средства по седем европейски проекта

С ресурс от 472 000 лева

В Добричката община през новата година ще бъдат инвестирани средства по седем европейски проекта, съобщават от кметската управа. Повечето от инициативите са в подкрепа на децата и на хора с увреждания като финансирането е осигурено по оперативните програми "Развитие на човешките ресурси" и "Наука и образование за интелигентен растеж".
Детската академия за толерантност, която ползва ресурс от 472 000 лева, ще продължи да насърчава децата от етническите малцинства да учат българската реч и да показват умения във Фестивал на талантите.
В рамките на проекта "Равен шанс за всички деца" общината и през новата година ще предоставя пакет от здравни, социални, образователни и други услуги на деца и техните родители от уязвими групи. Новоизграденият общностен център в село Стефаново ще разшири своята дейност при ранната интервенция на уврежданията, посочват от общината.
Новосъздаденият център за почасово предоставяне на услуги в Добричката община ще помага на 100 потребители - пациенти с увреждания и хора над 65-годишна възраст, които не могат да се обслужват сами вкъщи. Проектът ползва ресурс от близо 500 000 лева, пише БТА.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов