Изложба живопис „Зад кулисите“

Мисия

14-01-2018, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спряха пийнала водачка в Русе

Под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов

Изложба живопис „Зад кулисите“ ще се състои под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. В нея са включени произведения на изкуството на художниците Цанко Цанев, Веселин Николов и Станчо Станев. Официалното откриване ще се проведе на 15 януари 2018 година, от 18:00 часа, във фоайето на Доходното здание. 

Художниците работят и в художественото ателие на ДТ „Сава Огнянов“, но те не са просто изпълнители на декори, а творци, категорични са организаторите. 

Цанко Цанев е завършил техникума за художествени занаяти в София. Над 30 години работи в русенския театър и е сценограф на над 10 пиеси. Работи с режисьори като Орлин Дяков, Пламен Панев и други. Представил е пет самостоятелни изложби и е участвал в много други. 

Веселин Николов е завършил магистратура във Великотърновския университет по живопис, реставрация и консервация. Той е живописец и сценограф и е осъществил няколко самостоятелни и общи изложби. Член е на русенското Дружество на художниците. 

Станчо Станев е завършил полувисш институт за учители по практика (дърборезба). Участва в много групови изложби (на художниците педагози, на русенските художници, биеналета на миниатюрата и други). Представил е две самостоятелни изложби в Русе и Смолян. Член е на русенското Дружество на художниците. 

Много галерии и колекционери притежават творби от тримата автори



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов