Обсъждаха намаляването на шума

Мисия

10-01-2018, 15:29

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

10 ПТП за 24 часа в Русенско

Община Русе е първата агломерация в Република България с актуализирана стратегическа карта и план за действие

Днес, в Пленарна зала на Община Русе, се проведе обществено обсъждане на План за действие с цел управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на агломерация Русе. На събитието присъстваха заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, управителят на „Спектри“ ЕООД инж. Борис Михайлов и мениджърът проекти инж. Ана Пискова. 

       Община Русе е първата агломерация в Република България с актуализирана стратегическа карта и план за действие, каза  Кръстева. От анализа, който беше направен, стана ясно, че основни източници на шум в околната среда в Русе са автомобилният и железопътният транспорт, както и промишлеността. През урбанизираната територия на града преминават участъци от основни национални и международни автомобилни и железопътни трасета, се посочва още в анализа. С най-голямо натоварване на транспортна интензивност и откъм шум са бул. „Христо Ботев“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Липник“, бул. „Съединение“, бул. „България“, ул. „Тулча“, бул. „Скобелев“ и ул. „Плиска“. 

       Сред мерките за намаляване на шума са системата за контрол и управление на трафика, реконструкции на улици, изграждане на подлез, корекция на кръстовища и поддържане на пътната настилка. 

       Планът за действие с цел управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на агломерация Русе е на разположение на заинтересованите лица всеки работен ден в общинска администрация Русе на адрес: гр. Русе, ул. „Олимпи Панов“ 6, ет. 4, ст. 2, а също и на интернет страницата на Община Русе (http://ruse-bg.eu).

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов