Два проекта по дейност eTwinning свързват СУЕЕ със седем европейски държави

Новините

07-01-2018, 09:00

Снимка:

СУЕЕ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученици от асоциираното към ЮНЕСКО СУЕЕ правиха хартиени жерави

В момента по eTwinning проекти работят учениците от 8б и 8а клас

Дейност eTwinning започна  през 2005 година с цел да бъде създаден инструмент, който да насърчи комуникацията по електронен път между училищата в Европа, както и да помогне учителите да развият своите ИКТ и езикови умения, като използват специално създадения за  това портал – http://www.etwinning.net/, съобщават от училището. От началото на 2014 година eTwinning е част от новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+”.

 

В СУЕЕ по eTwinning проекти се работи от повече от 5 години, като повечето  от тях са отличени с Национален и Европейски знак за качество. Последното отличие бе Европейски знак за качество, който учениците от настоящия 9а клас получиха през месец ноември 2017г. за работата си по проекта „ Популяризираме европейските ценности – да бъдем обединени“.

 

В момента по eTwinning проекти работят учениците от 8б и 8а клас, като за работен език използват респективно немски и английски език. В 8б клас се работи по проект „Здравей заедно“ (H@llo Zus@mmen), в който си партнират ученици от България, Чехия и Гърция. Подрастващите търсят приятели, сприятеляват се и  заедно разглеждат актуални за тях теми - училище, училищен живот, свободно време, любими неща. Водеща е мотивацията да изучават чужд език и използването на ИКТ. 

В 8а клас учениците работят по проект „Професиите на 21 век – учим и успяваме заедно“. Проектът цели да развие уменията по английски език и ИКТ, както и  критическото мислене, креативността, сътрудничеството и комуникацията.

 

Вярваме, че двата проекта ще бъдат реализирани на европейско ниво, ще донесат удовлетворение на участниците и ще допринесат за личностното развитие на учениците.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов