Фондация „Еконт“, Община Русе и ръководството на ОУ „Отец Паисий“ си подадоха ръка

Мисия

05-01-2018, 13:12

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Горя бивше училище в Силистренско

За реконструкцията на двора на ОУ „Отец Паисий“

Фондация „Еконт“, Община Русе и ръководството на ОУ „Отец Паисий“ си подадоха ръка и обединиха усилията си за реконструкцията на двора на едно от най-старите русенски училища. Около 250 000 лева са необходими за цялостния ремонт на спортното игрище и прилежащото дворно пространство, за да спортуват близо 700 ученици пълноценно и да се реши дългогодишният проблем с пропадането, което се задълбочава с всяка изминала учебна година.

 

Цялостната реконструкция на училище „Отец Паисий“, включително дворното пространство, е заложена в разширената инвестиционна програма, с която Община Русе кандидатства за европейско финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ до 2020 г. 

Отчитайки спешността на ремонта на училищния двор, сме щастливи, че срещнахме подкрепа от фондация „Еконт“, която дарява голяма част от необходимите за ремонта средства в размер на 100 000 лева, съобщава директорът на училището Биляна  Алексиева. Училище „Отец Паисий“ ще дофинансира от своя бюджет реконструкцията с допълнителни 50 000 лева, а останалата сума – още около 100 000 лева – ще бъде осигурена от Община Русе. 

Благодарим на фондация „Еконт“ и на кмета Пламен Стоилов за подкрепата, пишат от училището. Ще положим всички усилия, така че благодарение на осигуреното финансиране още през настоящата 2018 година да разполагаме с обновено дворно пространство, сбъдвайки една дългогодишна мечта на ученици, родители и учители.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов