Фирма „ГОРАИНВЕСТ АД“ дари 1 тон дървени брикети на пенсионерски клуб

Мисия

04-01-2018, 12:59

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенка защити във Виена дипломна работа „Градът се събужда с изкуство“

Община Русе подкрепя подобни социални инициативи

Фирма „ГОРАИНВЕСТ АД“ дари 1 тон дървени брикети на Пенсионерски клуб №3 в кв. „Родина“, посещаван ежедневно от десетки възрастни хора. Осигурено е и отопление с дървени брикети „КуБрик“ за зимния период на седем социално-слаби семейства, чрез съдействието на Община Русе и Дирекция „Социално подпомагане“ - Русе. Това стана ясно днес по време на изявление пред медиите, на което присъстваха изпълнителният директор на фирмата Валентин Новаков, директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева, директорът на дирекция „Социално подпомагане“ Русе - Детелина Матева, началникът на отдел „Социална закрила“ към Дирекция „Социално подпомагане“ Цветелин Симеонов и председателят на Пенсионерския клуб Йордан Драшков. 

„Брикетите са изработени само от суха дървесина, което води до намаляване на въглеродните емисии и праховите частици. Произвеждат се със специални машини под налягане, без всякакви лепила, а количеството, което осигуряваме сега, ще стигне за целия отоплителен сезон“, сподели  Новаков. Мариела Личева страна благодари за дарението и подчерта, че Община Русе подкрепя подобни социални инициативи, които освен, че ще подпомогнат млади семейства и възрастни хора, допринасят за намаляването на вредните емисии. 

 Симеонов допълни, че „Социално подпомагане“ напълно подкрепя политиката за намаляване на въглеродните емисии, а  Драшков благодари за дарението и подчерта, че клубът работи 365 дни в годината и приютява ежедневно десетки свои членове, които водят активен социален живот. 

Един от начините за намаляване на фините прахови частици в атмосферата е използване за горене на продукти, които са с по-малка влажност и по-висока калоричност, благодарение на което се развива по-висока температура на горене, в следствие на което изгарянето е пълно и се намаляват вредните емисии и лошите миризми. 

От 2005 г. насам фирма „Гораинвест“ АД включва сушенето на дървесина в технологичния си процес на производство на масивни панели от широколистна дървесина.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов