Две писти ще работят в ски център "Картала” край Благоевград

През този зимен сезон в курорта ще работят детски влек и влек тип "Паничка”

Две писти ще работят в ски център „Картала” през зимните месеци, информира БНТ. Ски центърът е на 27 километра от Благоевград в Рила планина. В курорта се надяват да привлекат повече любители на зимните спортове с атрактивни цени.

През този зимен сезон в курорта ще работят детски влек и влек тип „Паничка”.

Васил Димитров-управител на ски център „Картала”: "През седмицата „Паничката”, ски влекът, който обслужва реално две трети от голямата писта, ще бъде: целодневната карта - 15 лева, уикендът ще бъде 20."

Ще се предлагат и полудневни карти на цена от 10 лева през седмицата и 15 в почивните дни. Кабинковият лифт този сезон няма да работи .

Васил Димитров: "Влиза в планов ремонт, който ще продължи около 6-9 месеца. Следващия сезон вече ще имаме напълно реновиран лифт.”

За учениците, които проявяват интерес към зимните спортове, в курорта ще работи ски училище. Обсъжда се и възможността през уикендите от Благоевград до Картала за децата да бъде осигурен транспорт. Ски центърът е доста посещавано място през зимата както от благоевградчани, така и от почитатели на ските и сноуборда от други места.

Иван: "Доста е удобен, близко е до града, пътят е хубав, бързо се стига, децата са щастливи, има и ски условия."

Ски център „Картала” е официално открит през 2009-а година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов