За Рождество Кухнята за бедни стопли сърцата на възрастните хора

Всички получиха пакети с пакетирани хранителни продукти и цитрусови плодове

Социално слабите приятели на Кухнята за бедни към храм "Свети Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" получиха за Рождество Христово постна празнична храна. Менюто беше сърми, салати - картофена, бобена, зеле и хляб, осигурено от известно благоевградско заведение за хранене. Всички получиха пакети с пакетирани хранителни продукти и цитрусови плодове. Отец Светослав Кючуков разказа за празника, а хората слушаха с интерес и внимание. Големите хранителни пакети бяха толкова тежки, че за възрастните хора беше непосилно да ги носят. Доброволците Татяна Накова, Петър Петров, Оля Николаевна, Венцислав Поповски и Тони ги занесоха до домовете на хората. Роси Малинова, Златка Георгиева и Таня помогнаха за падготовката на пакетите и менюто за деня. За цялата организация и хранителни продукти от Кухнята за бедни към храма благодарят на всички фирми, семейства и хора, които отделиха от времето и средствата си за подкрепа на тази инециятива. Бог да Ви помага на вас и семействата ви!

Ако искате да получите повече информация как може да сте полезни на инициативата, може да отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград. Необходимо е само желание!

На тези места може и да се осведомите за текущите работилници и школи, които църквата организира - хорово пеене, иконопис, неделно училище и журналистически клуб.

Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата "Ако си дал на другия".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов