До 30.12 . продължава изложбата „И тя като мен“

Животът

27-12-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенски ученици – отличници в турнира „Джон Атанасов“

В Регионална библиотека „Любен Каравелов“

В Регионална библиотека „Любен Каравелов“ е подредена изложба "И тя като мен", която изпраща посланието за равенството и ранната превенция срещу дискриминацията. Експозицията е част от общонационалната кампания за женско лидерство и е посветена на съчувствието, състраданието и нагласите в обществото.

 

Чрез ясни и провокативни послания изложбата "И тя като мен", организирана от Фондация "Деца на България", цели да насочи общественото внимание към проблема с насилието и особено насилието срещу жени, изкуственото разделение и дискриминацията, както и към начините те да бъдат преодолени.

 

Ясен Николов от Фондация "Деца на България": "Идеята е за ранна превенция и всъщност, вместо ние да се опитваме да преодоляваме проблема твърде късно, когато вече насилието е ескалирало помежду ни, или дискриминацията е ескалирала, да започнем отрано да създаваме култура на равно отношение, равно разбиране и да разберем, че всяко насилие, всяка дискриминация, дори всяко престъпление в основата си е желанието да бъдем видяни, харесани, признати".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов