Деца поканиха боксьорка- шампионка

Спорт

25-12-2017, 09:00

Снимка:

СУ "Йордан Йовков"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха изложба „Коледа с Фотографска задруга Пловдив” в Балабановата къща

Четоха книжки

Учениците от 1а  клас от СУ "Йордан Йовков"  участваха с голямо удоволствие в Националната седмица на четенето. Те проведоха много събития в класната си стая, като отделяха голямо време и от своите междучасия, за да четат книги.

 

Тази година Националната седмица на четенето съвпадна и с друго интересно събитие за малките ученици. Те се включиха в инициативата на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) „Пътуващите сандъчета”. Тя е насочена към насърчаване на четенето от ранна детска възраст. Специалистите от ББИА са подготвили специална селекция от модерни детски книги като по този начин се дава възможност на малчуганите дори и от най-малките населени места да се запознаят с новоиздадени книги, като провокира интереса им чрез нестандартната форма, с която са пристигнали.

Тази седмица най-малките ученици в СУ „ Йордан Йовков” с голямо вълнение разгледаха 24-те книги от пътуващото сандъче и с голямо старание и търпение започнаха да сричат над интересните книги, които са богато илюстрирани. Заедно с четенето те илюстрираха моменти от различните книги, които най-много са ги впечатлили. Всеки ден определяхме най-добрия четец, който трябваше да прочете част от избрана от него книга. Първокласниците много се вълнуваха от факта, че след тях и други ученици ще получат същото сандъче с любимите вече книжки.

За финал на успешната и ползотворна седмица, посветена на четенето, решихме да поканим и някой, който да ни почете22 приказки. Наш гост бе Стойка Петрова- възпитаничка на Боксов клуб „ Русе”, европейска шампионка и световна вицешампионка по бокс в категория до 51 кг. Тя с радост и вълнение прие поканата на първокласниците и бе посрещната много топло и възторжено от тях.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)