Светлана Ангелова поздрави читалище „Пробуда - 1927“ в Батишница

Животът

23-12-2017, 14:46

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шампионка- красавица запали светлината на Коледа в Две могили

По случай 90 години от създаването му

Изминалите 9 десетилетия тук бяха посветени на творческа, сърцата дейност в полза на обществото на поколения жители на село Батишница. Те не са щадили сили и средства за запазване духовността и културата в това населено място, каза днес народният представител от ГЕРБ Светлана Ангелова. Така  поздрави читалищното ръководство, бивши и настоящи читалищни дейци, самодейци, жители и много гости по случай 90 години от създаването на Народно читалище „Пробуда - 1927“ в село Батишница .

Заедно с кмета на Две могили и Батишница днес е сбъдната една ваша мечта – да имате обновена сграда на читалището. Вие заслужавате това, добави тя в присъствието на зам. – областния управител Валентин Колев, общински съветници, кмета на Две могили Божидар Борисов, неговия заместник – Красимира Русинова, Недко Христов – кмет на Батишница и др.

Радвам се, че именно в тази сграда при отлични условия ще продължите да поддържате огъня на българския дух, запален преди 90 години. Нека да запазим този родолюбив български дух и занапред, като го предадем на младите хора тук, за да пребъде България, подчерта в словото си народният представител.

В знак на благодарност за приноса им към развитието на читалището кметът връчи почетен плакет на народния представител от ГЕРБ. Със специални грамоти бяха удостоени бивши и настоящи читалищни деятели.

Честването продължи с голям концерт, в който се включиха местни самодейци.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов