МВР-Русе с допълнителни мерки за опазване на обществения ред

Новините

23-12-2017, 09:00

Снимка:

ОД МВР Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полиция и жандармерия в специализирана акция в Павликенско

Засилено полицейско около обектите , където се провеждат тържествени събития

През месец декември традиционно Областна дирекция на МВР-Русе предприема допълнителни организационни и превантивни мерки за опазване на обществения ред и сигурността на гражданите по време на коледните и новогодишни празници, свързаните с тях почивни дни, зимния туристически сезон и ученическата ваканция.

 

Проведени са срещи с органите на местното самоуправление и местната администрация за набелязване на съвместни мерки и дейности по опазването на обществения ред и безопасността на движението по пътищата и извършването на проверки на питейни и увеселителни заведения. Засилено полицейско присъствие ще има около обектите и в местата, където ще се провеждат увеселителни, религиозни и други тържествени събития, както и около големите търговските обекти. Създадена е организация за своевременно получаване на информация за мястото и характера на провежданите тържества и публични прояви по време на празничните и почивни дни. Планирани са и ще се проведат специализирани полицейски операции за превенция и противодействие на правонарушения. По преценка акциите ще се провеждат съвместно с представители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе и други контролни, и компетентни институции.

 

На срещи с представителите на охранителните фирми и звената за самоохрана се обръща внимание за повишаване на бдителността и пропускателния режим, и своевременния обмен на информация с полицията. Съвместно с представителите на туроператорските фирми, ръководителите на групи и собствениците и ползвателите на местата за отдих са набелязани мерки за обезпечаване на сигурността при организирани екскурзии и пътувания.

 

По линия на пътния контрол е създадена необходимата организация за засилено присъствие на екипите в дните с интензивен пътникопоток преди, по време и след празничните и почивни дни в периода 22 декември,  27 декември, 29 декември 2017 година и на 1 януари 2018 година. Дейността на полицейските служители ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Във всички празнични и почивни дни униформените ще контролират строго скоростните режими, няма да допускат управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта и/ или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи. Проведени ще бъдат специализирани полицейски операции в районите на увеселителни заведения.

В този период ще се осъществява контрол и над въведените от Агенция „Пътна инфраструктура“ ограничения за движението по определени участъци от републиканските пътища за автомобили, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

 

В периода до 31 декември 2017 година ще бъдат извършвани ежедневни проверки на търговски обекти, питейни, нощни и увеселителни заведения, складови бази, борси, тържища и пазари съвместно с други компетентни държавни органи.

 

 Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов