Стипендии и награди за успешни ученици и учители от Математическата

Животът

22-12-2017, 10:49

Снимка:

ПМГ "Баба Тонка" - Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Университетът инициира Русенски образователен алианс

Събитието беше открито от директора на гимназията Митко Кунчев

Ученици и учители от ПМГ "Баба Тонка" - Русе бяха удостоени със стипендии и награди за високи постижения през отиващата си 2017 година. Това снощи в Голямата зала на Доходното здание 17-и Коледен благотворителен концерт на училището. Събитието беше открито от директора на гимназията Митко Кунчев. Той връчи награди на две преподавателки от училището - Атанаска Йорданова, за постигнати високи резултати в подготовката на ученици по английски език и принос в организирането на състезания по английски език Spellig bee и HIPPO и на Снежана Пенева, за постигнати високи резултати в подготовката на ученици за участие в олимпиадата по биология и здравно образование и принос в осъществяването на проектите „Изграждане на биохимичен лабораторен център“ и  „ИКТ – сила за промяна в образованието“.

 

Приветствие към присъстващите поднесе Наталия Кръстева – председател на УС на Училищното настоятелството и зам.-кмет на община Русе. Тя връчи грамота и стипендия от фонд „ЕЛИЦА ЦВЕТИНОВА РУСИНОВА“ на  Емил Инджев, ученик от 12 „а” клас, за постигнати високи резултати в състезанията по физика, информатика и математическа лингвистика. Стипендията е в размер на 400 лева, които ще се изплащат в продължение на 8 месеца.

 

За първи път бяха връчени и учредените в края на миналата година премии от по 2000 лева на фонд "Математика на бъдещето" за ученик и за учител. За тях кандидатстваха 11 ученици и двама преподаватели от гимназията. Предвид високите постижения на кандидатите, фонд „Математика на бъдещето” връчи и няколко поощрителни премии.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов