Коледно тържество с чуждестранните студенти на Русенския университет

Русе Лайф

16-12-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе бе отличена специално за домакинство

Имаше номининации за „най-усмихнато лице“, „най-сериозно лице“, „любимец на всички“ и „постоянен участник в празниците

Дирекция „Чуждестранни студенти“ днес бе домакин на Коледното тържество с чуждестранните студенти на Русенския университет.

 

Валентина Балтажи от Молдова и Кристина Кайряк от Украйна разказаха на колегите си, за някои от които празникът е непознат, за неговата символика.

 

Студентите бяха поздравени от ректора проф. д-р Велизара Пенчева, председателя на Общото събрание – чл.-кор.проф. д.т.н. Христо Белоев и директора на Дирекция „Чуждестранни студенти“ – проф. д-р Красимир Мартев.

 

За веселото коледно настроение се погрижиха чуждестранни студенти от различни страни, които влязоха в ролята на сурвакари на ректорското ръководство с изработена от самите тях сурвакница.

 

Не липсваше и ритуална коледна питка с паричка, Хлябът бе разчупен и наречен с пожелания за здраве и успехи от ректора на университета - проф. Пенчева.

 

Празникът продължи с надиграване между чуждестранните студенти и танцьорите от университетския танцов състав „Хармония“.

 

За финала на тържеството чуждестранните студенти бяха оставили веселите номинации, илюстрирани със снимки на номинираните си колеги за „най-усмихнато лице“, „най-сериозно лице“, „любимец на всички“ и „постоянен участник в празниците“. Излъчените във всяка от категориите победители получиха грамоти и награди



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов