Страхил Карапчански връчи сертификати на студенти за успешно проведен стаж

Мисия

15-12-2017, 11:26

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Делегация от пет държави гостува в Община Русе

По време на стажа студентите имаха възможност да се запознаят с проектите, които Община Русе изпълнява

Заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански връчи сертификати на студенти за успешно проведен стаж в Община Русе.

 

„Уверен съм, че опита, който натрупахте в администрацията, ще Ви бъде изключително полезен. Усилията на общинска администрация са насочени към насърчаване и привличане на млади хора с амбиция да работят за утвърждаването на Русе като още по-модерен, европейски и предпочитан за живеене град“ заяви д-р Карапчански, като пожела на студентите успех.

 

Младежите, избрали дирекция „Европейско развитие“ за стаж, са възпитаници на Факултет „Бизнес и мениджмънт“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“, с който Община Русе има утвърдено дългосрочно партньорство с цел подпомагане процеса на обучение и реализация на пазара на труда на студентите.

 

По време на стажа студентите имаха възможност да се запознаят с проектите, които Община Русе изпълнява, с общинските политики и стратегическите документи. Запознаха се с местното самоуправление, като имаха възможност да присъстват и на заседанията на Постоянните комисии към Общински съвет - Русе.

 

Община Русе увеличава стимулите на студентите за участие в практическо обучение в реална работна среда, включвайки се като обучаваща организация в проект „Студентски практики – фаза 1“, финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“. Основната цел на проекта е да бъде повишена практическата насоченост на висшето образование и гъвкавостта на завършващите висше образование спрямо динамиката на пазара на труда, чрез засилване на връзката между образование и практика.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен