Българо- румънскта палата представи проект „Агенция за трансгранична мобилност ВИЗА“

Дунав

10-12-2017, 11:00

Снимка:

РИОСВ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стартира нова мярка за насърчаване на мобилността на безработни

На младежки форум в Силистра

БРТПП представи проект „Агенция за трансгранична мобилност ВИЗА“ по време на младежкия форум „Диалогът с младите хора – залог за промяна“ Силистра пред  60 младежи от областта. Събитието бе организирано за пета поредна година от Община Силистра в партньорство със сдружение „Паралел Силистра“ . 

Презентацията на Българо-румънска търговско промишлена палата бе посветена на възможността за намиране на работа в трансграничния регион България-Румъния. Председателят на БРТПП Елеонора Иванова сподели и своя опит като работодател. Младежите се включиха активно в дискусията, като обсъдиха и нуждата от различни умения, сред които владеенето на румънски език. 

По време на форума беше представена методиката „Тime4tea“ (Време за чай) за дискутиране на важни въпроси, в хода на която младежите съставят послание, което по оригинален начин да изпратят на избран от тях лидер. Това, което младежите искат от него, е той да прекара 5 минути с хубава чаша чай и да прочете и помисли за тяхното важно послание.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен