330 000 лева инвестира в обновяване на подстанции и възлови станции а ЕНЕРГО-ПРО в Русенско

Новините

10-12-2017, 11:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ЕНЕРГО-ПРО предупреждава за фалшиви електронни фактури

Електроразпределителното дружество извършва планова рехабилитация на подстанция Русе – Център

Електроразпределителното дружество в Североизточна България извършва планова рехабилитация на подстанция Русе – Център, в която ще бъде обновена елегазова комплектна разпределителна уредба 110 кV. Проектът е на стойност 200 000 лева и ще повиши сигурността на електрозахранването на близо 15 000 клиенти.

 

По-рано тази есен ЕНЕРГО-ПРО Мрежи извърши ремонтни дейности за над 53 000 лева в подстанция Тетово, област Русе. Подменени бяха шинни ножови разединители към мостов прекъсвач в уредба 110кV. Подмяната осигури по-надеждно електроснабдяване на 1500 жители на селото. 

До края на годината предстои да бъдат вложени още 80 000 лева в подмяната на прекъсвачи и монтаж на цифрови релейни защити във възлова станция Сеново. Ще бъдат подменени маслените прекъсвачи с нови вакуумни прекъсвачи, които са по-надеждни и съобразени с най-строгите екологични норми. Монтираните цифрови релейни защити ще подобрят селективността на изключване на съоръженията и ще намалят броя на смущенията в електрозахранването на клиентите в района. Ще бъде въведена в експлоатация и система за телеуправление и сигнализация, чрез която се извършва мониторинг на съоръженията и дистанционното им превключване от „Център за управление на мрежата“.

 

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи инвестира над 330 00 лева в обновяване на подстанции и възлови станции в Русенска област като част от програмата на дружеството за рехабилитация на съоръженията от електроразпределителната мрежа през 2017 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов