Гимназията по облекло в благотворителна кампания на Ротари клуб "София- Балкан"

Животът

09-12-2017, 09:00

Снимка:

ПГО "Недка Иван Лазарова“

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дядо Коледа и кметът Стоилов запалиха елхата

От няколко години в училището се обучават деца със специални образователни потребности

Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“- гр. Русе се включи активно в Благотворителна коледна кампания на Ротари клуб  „София – Балкан“ за набиране на средства за Баскетболен клуб за хора в инвалидни колички „София – Балкан”. 

Баскетболен клуб за хора в инвалидни колички „София – Балкан” е създаден през 2007 г. от Ротари клуб „София – Балкан“ с подкрепата на Българската федерация по баскетбол и Националната спортна академия. Целта на организираната кампания е осигуряване на средства за закупуване на специализирани инвалидни колички, треньори, подходящи зали, медицински специалисти и всички други условия за развитието на отбора - организиране на спортни срещи, с други отбори, организация и участие в международни турнири и семинари, както и популяризиране и развитие на спорта в България, и създаване на национален отбор за Параолимпийските игри. 

Каманията се проведе от 28.11.2017 г. до 01.12.2017 г. като част от ежегодния Немски коледен базар, на който се продават изработените от учениците артикули на коледна тематика. 

Възпитаниците на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“- гр. Русе показаха своите професионални умения с ушиването на коледни играчки за елха от копчета, ръкохватки, престилки, декоративни ботушки и ръкавички, шапки, декоративни торбички от плетиво, покривки, коледни подаръчни чантички, несесери, книгоразделители, чанти и др. 

Включването в благородната инициатива на професионалната гимназия е свързано с това,  че от няколко години в училището се обучават деца със специални образователни потребности в обособени паралелки. Подкрепата на организираната кампания е жест на толерантност от страна на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“,  авторитетно професинално училище, в което се стимулира социалното приобщаване, равенството, активното участие на учениците в културните процеси и насърчаване на творческото мислене и креативност у децата.

 

Прилагането на модели на отговорно и толерантно поведение в името на по-достоен живот на младите хора провокира в Ръководството на гимназията интерес за включване на училището в Благотворителната коледна кампания на Ротари клуб „София – Балкан“.   



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов