Благотворителна вечеря събира пари за деца и семейства в риск

Русе Лайф

06-12-2017, 15:35

Снимка:

Еквилибриум

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 80 деца от детските центрове в Плевен получиха своя коледен празник

Атрактивното благотворително събитие е организирано от сдружение „Еквилибриум“

Атрактивно благотворително събитие организира сдружение „Еквилибриум“ на 8 декември, петък, от 18:00 до 21:00 часа в новия семеен център „В света на ранното детство“, ул. „Доростол“ 22 /до детска градина „Слънце“/. Желаещите да помогнат да помогнат на русенски деца в риск и техните семейства, могат да се включат в благотворителната вечеря с гост шеф Тихомир Радулов.

 

Шеф готвачът е работил в Ирландски пъб в Банско и в столичните ресторанти – „Опера“, „Тоскана“, „Боло“ „Павиьон“, „Ракета, ракия бар“, и други. През последните две години той представя авторска кухня в Хотел „Черни Вит“. Неговите търсения са на база традиционни хранителни продукти, приготвени със здравословни техники и представени по ефектен начин. 

Специално създаденото меню за благотворителната вечеря включва салата /Рукола, айсберг, лоло росо, круша, печена тиква, студено мариновано патешко филе, лешник и меден дресинг/, предястие /Дип от смилянски боб, сушени сини сливи и праз, крустини/, основно ястие / Запечено свинско бон филе, картофени кексчета с бейби спанак и рерър сос/ и десерт /Печен зимен сладкиш с ябълки и орехи, сладко от дюли с фенел и мус от бял шоколад/.

 

Важни помощници на Шеф Радулов ще бъдат възпитаници на Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ гр. Русе. Към атрактивния ястия ще се предложи дегустация на специално розе и червено вино, предоставено от г-н Емил Стоянов – винарна „Шато Данубия“. Специално участие ще вземе и „зеленото злато от Черни Вит“ – уникалното българско зелено сирене и човекът, който възроди тази рецепта – Цветан Димитров. С благотворителна цел ще могат да бъдат закупени авторски календари за 2018 г. на художника Оги Балканджиев с текстове на Илия Деведжиев и дизайн на Петър Стаменков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов