Пламен Нунев в международна конференция „Парламенти против наркотиците“ в Москва

Новините

04-12-2017, 09:55

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пламен Нунев е преизбран за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ

Ще се акцентира върху задълбочаване сътрудничеството между компетентните органи и неправителствения сектор за превенция на наркозависимостите

Зам. – председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ -Русе Пламен Нунев участва в международна конференция на тема: „Парламенти против наркотиците“. Събитието се провежда днес в сградата на Държавната Дума в Москва.

То ще бъде открито от председателя на Държавната Дума Вячеслав Володин. Представители на ООН, руската изпълнителна и заканодателна власт ще направят експозета по проблемите, свързани с превенцията на разпространението и употребата на наркотици, както и свързаната с тях нормативна уредба за противодействие и санкции.

Очаква се форумът да приеме декларация за  необходимостта от предприемане на още по – решителни мерки на национално и международно ниво в борбата срещу наркотрафика и наркозависимостите. В нея ще се потвърдят ангажиментите на отделните държави в изпълнение на приетия на тридесетата сесия на Генералната Асамблея на ООН документ, наречен „Нашата обща ангажираност за ефективното решаване на международния проблем с наркотиците и борбата с тях“. Държавите – участнички ще бъдат призовани и в бъдеще да продължат с финансирането в необходимия обем на различни програми на ООН за противодействие на наркотиците. Ще се акцентира върху задълбочаване сътрудничеството между компетентните органи на съответните държави и неправителствения сектор за превенция на наркозависимостите.

В следобедните часове ще се състоят заседанията на участниците в тематичните секции, посветени на здравеопазването, работата на правораздавателните органи, неправителствените организации и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов