Избрани Новини
Преди Никулден: Как да разпознаем прясната риба?
03-12-2017, 06:50
Снимка:pixabay
Автор:plevenutre.bg
Още по Темата:Започнаха засилени проверки на рибата и рибните продукти на пазара преди Никулден
Традицията повелява: Имениците на Никулден да се съберат за златна снимка
Сред най-честите измами на търговците е да предлагат замразена риба като прясна
Дни преди Никулден – предлагат ли ни търговците замразена вместо прясна риба на пазара? Най-лесно можем да я познаем по външни белези.
"Очите са изпъкнали, бистри. Хрилете – с розов, червен цвят, прилепнали люспи към мускулатурата, както и перки. Слузта е прозрачна и не е голямо количество. При отваряне на вътрешността на рибата – коремната кухина е със седефен блясък и вътрешните органи са с характерната за рибата миризма", уточнява Галя Викьова от БАБХ пред Нова телевизия.
Сред най-честите измами на търговците е да предлагат замразена риба като прясна. За да не подвеждат потребителите, задължително трябва да изписват дата на размразяване.