Светлана Ангелова е Посланик на свободата в национална инициатива за борба с трафика на хора

Животът

01-12-2017, 17:00

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Информационна акция за превенция на СПИН проведоха от МГЕРБ – Свищов

Ангелова: За мен борбата с този проблем е основен приоритет и ние трябва да мобилизираме всички средства за засилване на превенцията

Организационният секретар на Жени ГЕРБ България и народен представител от ГЕРБ Светлана Ангелова стана Посланик на свободата. Днес тя се включи в националната инициатива на фондация „А 21“ за борба с трафика на хора заедно с колегите си Станислава Стоянова и Галя Василева.

,,Не можем да приемем факта, че лицата — жертви на трафик в рамките на ЕС и към него, възлизат на няколкостотин хиляди годишно, а само няколко хиляди от тях получават помощ", каза по този повод народният представител Светлана Ангелова. ,

,Трафикът на хора, независимо дали се нарича принудителен труд или сексуална експлоатация, е едно чудовищно престъпление и трябва да се назовава с точното му име  - съвременно робство. За мен борбата с този проблем е основен приоритет и ние трябва да мобилизираме всички средства за засилване на превенцията, правоприлагането и закрилата на пострадалите", добави тя.

Подпомагането на пострадалите е важно не само за да се окаже помощ на самите пострадали, но също така и с оглед предотвратяването на възможността други да станат жертви на трафик на същите мрежи, посочи още Ангелова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов