ОИЦ–Добрич представя възможности за финансиране в Община Добричка

Представени бяха и мерките, по които може да се кандидатства по време на кампанията на Проект „Красива България

На 30 ноември 2017г. екипът на ОИЦ – Добрич проведе информационна среща с над 60 потенциални бенефициенти от община Добричка за популяризиране на актуални и предстоящи процедури по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) до края на 2017 година. Събитието се проведе в залата на Община Добричка, като в него участваха общински съветници, кметове, НПО, работодатели, граждани, медии и други представители на общността.

В рамките на форума бяха представени подмерките4.1.2. „Инвестиции в земеделски стопанства  по тематична подпрограма за развитие на малки стопанства“ и 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони.

Подмярка 4.1.2. „Инвестиции в земеделски стопанства  по тематична подпрограма за развитие на малки стопанства“ има за цел подобряване на икономическата устойчивост и резултати на малките стопанства.

С фокус към регистрираните земеделски стопани на възраст между 18 и 40 години е подмярката 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“.

По Оперативна програма „Околна среда“ беше представена процедура BG16M1OP002-4.004 „Мерки за въвеждане на решения за превенция и управление на риска от наводнения“.

Представени бяха и мерките, по които може да се кандидатства по време на кампанията на Проект „Красива България“: М01 „Подобряване на обществената среда в населените места", М02 „Подобряване на социалната инфраструктура" и М02-01 „Подобряване на социалните услуги от резидентен тип". Кандидатите могат да подадат само едно проектно предложение по всяка от мерките, т.е. най-много три проектни предложения.

Присъстващите оцениха положително полезността и достъпността на представената информация и подготвените материали и благодариха на екипа на ОИЦ –Добрич за възможността да научат повече за европейското финансиране.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов