Пламен Стоилов посрещна в кабинета си извънредния и пълномощен посланик на Монголия

Мисия

30-11-2017, 13:43

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Инж. Дончо Атанасов идва за обсъждане на доклада за ОВОС за трасето на АМ „Русе - Велико Търново“

Коментираха възможностите за сътрудничество в сферата на културата, спорта, образованието и икономиката

Днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов посрещна в кабинета си извънредния и пълномощен посланик на Монголия в Република България Н. Пр. Дашжамц Батсайхан. На срещата присъстваха още първият секретар в Посолството на Монголия Тулшиг Тувшин, управителят на лечебни заведения „Медика“ и общински съветник в Общински съвет – Русе доц. д-р Кирил Панайотов и д-р Камен Милков.

По време на срещата бяха обсъдени въпроси относно икономическото и културното сътрудничество между двете страни, както и възможностите за по-нататъшното им развитие. Стоилов представи бързото икономическо развитие на Русе през последните години в различните области, както и множеството инфраструктурни проекти, по които работи Общината. Двете страни коментираха възможностите за сътрудничество в сферата на културата, спорта, образованието и икономиката, като Стоилов представи приоритетите за развитие на Русе и заяви, че градът, като един от най-бързоразвиващите се в България, предлага отлични условия за инвестиране.

В края на срещата,  Стоилов подари на посланика книгата „Всичко е борба“ на Валентин Йорданов, в знак на признание към школата на Монголия и картина, изобразяваща изглед към Паметника на свободата и Доходното здание и пожела тя да му напомня за красотата на нашия крайдунавски град.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов