Община Русе отличена с плакет и грамота „Най-добро маркетингово позициониране и нови туристически атракции през 2017 г.“

Мисия

29-11-2017, 13:47

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

До 10 декември продължава гласуването за Годишните награди в туризма

Община Русе прие Стратегия за развитие на туризма в община Русе до 2020 г.

Вчера, в София, се състоя официална церемония на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) по връчването на Двадесет и вторите годишни награди за професионални постижения в областта на туризма. Община Русе беше отличена с плакет и грамота за „Най-добро маркетингово позициониране и нови туристически атракции през 2017 г.“, връчени от г-н Драгомир Николов, изпълнителен директор на „Агенция по заетостта“.

Като водещ културен и фестивален център от национално значение, през тази година в град Русе се проведоха над 350 събития в рамките на над 30 международни, национални и регионални културни инициативи. През 2017 г. бяха осъществени редица рекламни кампании с цел популяризиране на туристическите обекти и дестинацията като Туристическото изложение „Уикенд туризъм“ и съпътстващия го Фестивал на туристическата анимация; традиционния Русенски карнавал, превърнал се в своеобразен празник за града; Национална хорова среща; Фестивал „Танцуваща река“; Международния фестивал на пясъчните скулптури; Дните на култура, изкуство и образование „Елиас Канети“; Фотоконкурcа „Запази духа на Русе“ и много други. Община Русе взе участие и в международни туристически борси в София, Велико Търново, Букурещ, Берлин и Белград, по време на които бяха презентирани културно-туристическите забележителности и целогодишните възможности за туризъм, които Русе и региона предлагат, в резултат на което се създадоха полезни контакти с представители на туристическия и рекламния бизнес, както и с представители на общини и общински организации.

Припомняме, че Община Русе прие Стратегия за развитие на туризма в община Русе до 2020 г. В нея са систематизирани визията, мисията, стратегическата цел и приоритетите, чиято реализация ще доведе до устойчиво развитие на туризма и утвърждаване на Русе като водеща туристическа дестинация.

Церемонията по връчване на Годишните награди на БХРА се провежда в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България и има за цел да отличи общини с висок принос в развитието на туризма в дадения регион.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)