Ще съдят измамница

Крими

25-11-2017, 13:00

Снимка:

кметство Николово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Криминалисти от ГДНП, София и Плевен разкриха телефонна измама за 70 000 лева

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 46-годишна жена за извършена измама с продажба на земеделски земи

Обвинението срещу Лили Б. е за това, че през периода от 17.03.2015г., до 31.03.2015 г. в гр. Русе и с.Сандрово в условията на продължавано престъпление – на два пъти, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и подържала заблуждение у двама мъже от с.Сандрово, че като брокер на недвижими имоти ще им продаде четири парцела земеделска земя, намираща се в землището на с.Николово, с обща площ 49.369 дка и с това им причинила имотна вреда в размер на 5000 лева. Престъпление по чл. 209, вр. чл. 26 от НК.

Обвиняемата взела решение да измами някой земеделски производител, че ще му продаде земеделски земи. Видяла обява, че се продават земеделски земи, намиращи се в землището на с.Николово. Обадила се на арендатор на земеделска земя и му предложила парцелите от обявата, като поискала да й преведе 2000 лева, като „капаро“. След превода на парите се обадила отново на купувача, че сключването на договора ще се забави тъй като единия от собствениците бил в чужбина.

Същият месец обвиняемата решила отново да измами същите земеделски производители. Обадила им се и им изпратила по имейла две скици на земи, които казала че продава и поискала 3000 лв. капаро. Заявила, че двете сделки ще се изповядат след седмица. След като сделките не се състояли обвиняемата спряла да отговаря на телефона.

 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов