ИАППД запозна ученици с професията хидрограф и капитан на кораб

Дунав

24-11-2017, 14:48

Снимка:

ИАППД

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Програма за данъчно обучение започна в целия ЕС

Учениците посетиха административната сграда на Агенцията и се запознаха с грижите, които се полагат за река Дунав

Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ (ИАППД) беше посетена от ученици от Основно училище „Иван Вазов“, които се запознаха с основните дейности на Агенцията и възможностите им за бъдеща професионална реализация. 

Посещението на учениците от 4 „г“ клас на училището с класен ръководител Галя Николова е част от проект „Виртуална обсерватория за професии на бъдещето“. Целта на посещението беше да се представят на учениците алтернативите при избор на професии, както и да се стимулира тяхната любознателност за успешна реализация в живота. 

Учениците посетиха административната сграда на Агенцията, където служителите ги запознаха с грижите, които се полагат за река Дунав и успяха да видят част от специализираното оборудване – маркираща лампа, което помага на капитаните на корабите да следят обозначението на плавателния път през нощта. След това децата се качиха на най-новия кораб на ИАППД „Дунав 1“, където капитанът на кораба ги запозна с работата си при управление на плавателния съд за осигуряване на безопасно плаване, а специалист-хидрограф им показа снимки на речното дъно, направени по време на хидрографските измервания на реката. 

Любознателните деца пожелаха да видят и двигателите, за да добият по-добра представа за устройството на един кораб. 

Посещението на учениците в Агенцията беше от полза не само за самите тях, но зареди и служителите с много положителна енергия и емоции.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)