В Русе пристигна унгарският ултрамаратонец Пал Хидвеги-Ющьош

Мисия

24-11-2017, 09:37

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отборът по джудо към УСШ Русе -в престижния международен турнир “Биоком-Ставен”

В рамките на инициативата „70 маратона за Дунав“, той преминава през 10 страни

Снощи  в Русе пристигна унгарският ултрамаратонец Пал Хидвеги-Ющьош. Той беше посрещнат в Спортен комплекс „Ялта“ от директора на ОП „Спортни имоти“ Веселин Богданов, който го запозна със спортните събития, които се провеждат в Русе и инфраструктурата, свързана с тях.

        Унгарският ултрамаратонец Пал Хидвеги-Ющьош се наема, за първи път в света, да пробяга цялата брегова ивица на Дунав, която е дълга близо 3000 км. В рамките на инициативата „70 маратона за Дунав“, той преминава през 10 страни, от извора на Дунав в Германия, до делтата на реката, като имат за цел да привлече вниманието на обществеността върху развитието на Дунавския регион и значението на екологичния транспорт.

       Той стартира своя маратон на 21 септември от Дунаушинген, Шварцвалд, след което преминава през Германия, Унгария, Хърватия, Сърбия и Румъния и пристигна на 14-ти ноември във Видин.

       Пал Хидвеги-Ющьош ще пребивава в България от 14-ти до 28-ми ноември, като утре сутрин ще продължи за Цар Самуил в 9 ч. сутринта, стартирайки отново от Спортен комплекс „Ялта“. Планирано е лекоатлети от Ученическа спортна школа – Русе да го съпроводят в самото начало.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов