В Канев център ще бъдат изложени умалени копия на сгради от Румъния и България

Дунав

23-11-2017, 16:02

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Увеличават се издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради

Предстои организиране на конкурс за детска рисунка

Във връзка с изпълнението на Проект “Дунав-Река с много история” започват изложби, представящи експозиция на изработените по проект 45 модела на културно-исторически обекти от България и Румъния разположени върху макет на река Дунав. Публиката ще види детайлен макет на Дунавската равнина със 17 метра дължина и 3,90 метра ширина, пресъздаващ реалистично и детайлно 45 културно- исторически обекта.

 

Проект „Дунав – Река с много история“ цели създаване на уникален по своята същност модел на Трансграничната зона включващ реалистични обемно- пространствени умалени модели на значими културно- исторически обекти, разположени от двете страни по поречието на р. Дунав събрани в един общ макет на Дунавската равнина, увеличаване на информираността и популяризирането на трансграничния регион относно културно- историческите обекти намиращи се в Южна Румъния и Северна България, повишаване на туристическия поток и броя нощувки в региона, създаване на един интегриран туристически продукт.

Предстои организиране на конкурс за детска рисунка. Дейността планира деца от областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра и Добрич в България и окръзите Мехединци, Долж, Олт, Телеорман, Гюргево, Кълъраш и Констанца в Румъния да нарисуват културно историческите обекти от тяхната област/ окръг видени през погледа им.

 

С реализирането на настоящия проект ще се повиши информираността и популяризирането в общността на културно- историческите обекти намиращи се в трансграничния регион.

Ще нарасне туристическия поток и броя нощувки в региона в резултат на създадения интегриран туристически продукт.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов