Медика Movember – Кабинет за мъжко здраве

Животът

23-11-2017, 12:57

Снимка:

Медика Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Астрология за мъже

Ранното диагностициране на ЕД би позволило ранно откриване на така наречените обществено значими заболявания

Кабинетът за мъжко здраве в ДКЦ-2 има за цел да диагностицира и лекува заболяванията на мъжката полова система и уникалните за мъжете урологични проблеми.

Еректилната дисфункция е термин, с който се изразява невъзможността за осъществяване на полов акт, дължаща се на недостатъчна или липсваща ерекция.

Тя е маркер, предупредителен знак, за бъдещи сърдечно-съдови заболявания като инфаркт и инсулт. Ранното диагностициране на ЕД би позволило ранно откриване на така наречените обществено значими заболявания - диабет, артериална хипертония, висок холестерол, хормонален дисбаланс и други.

Като заключение – сексуалната активност и ерекцията са огледало на общото здравословно състояние на мъжа.

Типичните урологични проблеми на мъжете на възраст 50 и повече години са затруднено, с вяла струя уриниране и чести нощни ставания.Тези оплаквания могат да се дължат както на доброкачественото уголемяване (хиперплазия) на простатната жлеза, така и на простатния карцином. Доказано е, че за появата на онкологичното заболяване са отговорни възрастта и генетичното предразположение. Начинът на живот, тютюнопушене, злоупотребата с алкохол, затлъстяването и намалената физическа активност също допринасят за увеличаване на риска от заболяването. Препоръчително е за мъжете над 50 г. ежегодно да извършват урологичен преглед с цел ранното откриване и успешното лечение на простатните заболявания, с което се увеличава тяхната активна преживяемост и се подобрява качеството им на живот.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов