Пламен Нунев и министър Нанков инспектираха ремонта на участък от пътя Русе – Бяла

Новините

20-11-2017, 11:23

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Народният представител Пламен Нунев откри нов офис на ГЕРБ в Бяла

До края на ноември е срокът за окончателно приключване на всички дейности в района на Беленския баир

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев инспектираха днес завършващия основен ремонт на участъка от пътя Русе – Бяла. До края на ноември е срокът за окончателно приключване на всички дейности в района на Беленския баир, който бе в лошо състояние.

Те бяха придружавани от директора на Областно пътно управление – Русе Ростислав Стефанов и кмета на Община Бяла Димитър Славов.

Ремонтните дейности започнаха през лятото на тази година, като за целта от бюджета на министерството бяха отделени 4 милиона лева.

Още по време на посещението си през месец юни министърът се ангажира да бъде направен поетапно основен ремонт на сегашния път Русе-Бяла, наричан от шофьорите „път-убиец“ заради честите катастрофи с ранени и жертви.

Министър Нанков направи преглед и на Кръговото кръстовище при входа на град Бяла, където заедно с кмета на Община Бяла Димитър Славов бе направена оценка на състоянието и набелязани мерки за подобряване на безопасността в района. По тази причина, през 2018 година от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат отделени средства за изграждане на аварийни ленти и ремонт на съществуващите предпазни парапети, а Община Бяла ще озелени централната част и ще подмени  осветителните стълбове.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)