На съд отива шофьор, дал подкуп на полицай

Крими

19-11-2017, 11:00

Снимка:

АПИ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шофьор подхвърли 20 лева подкуп на полицаи, арестуваха го

Обвиняемият без да носи в себе си свидетелство за управление на МПС и без да е правоспособен водач, управлявал лек автомобил

Окръжна прокуратура – Русе приключи за седмица разследване и предаде на съд шофьор, дал подкуп на полицай.

 

Обвинението срещу Станчо И. е за това, че на 03.11.2017 г. в гр. Русе, дал дар – банкнота от 10 лева и две банкноти от 20 лева, общо 50 лева на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – старши полицай при 02 РУ на ОДМВР – Русе, за да не извърши действие по служба – да състави акт за установяване на административно нарушение по ЗДП. Престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304 НК.

 

Обвиняемият бил правоспособен водач до 11.06.2014 г., когато му било отнето Свидетелство за управление на МПС, поради изтичане на всички контролни точки. От тази дата той бил неправоспособен да управлява МПС.

 

На 03.11.2017 г., обвиняемият без да носи в себе си свидетелство за управление на МПС и без да е правоспособен водач, управлявал лек автомобил „Опел Омега“ в гр. Русе, където бил спрян за проверка от полицейски служител. Обвиняемият обяснил, че си е забравил книжката и че се извинява за неудобната ситуация. Полицейският служител му казал, че ще извърши справка. Тогава обвиняемият заявил, че имал желание да почерпи и да не му бъде съставен акт. Полицаят категорично отказал на предложението на обвиняемия и извикал на място екип на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Русе за вземане на отношение по случая. През това време обвиняемият отишъл до спрения си автомобил, след което се върнал при полицейския служител, който се намирал в служебния полицейски автомобил и пуснал през отворения прозорец на предната дясна врата на автомобила сгънати три банкноти, като казал «мисля, че ще оправим положение, ще останеш доволен“.

 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов