Русенските пожарникари и спасители ще отбележат с демонстрации 19-и ноември

Животът

18-11-2017, 09:00

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

12 пътни инцидента в Русенско за три дни

Всяка трета неделя на ноември е определена за Световен ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия

С резолюция на Общото събрание на Организацията на обединените нации от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември е определена като Световен ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. За първи път този ден е отбелязан през 1993 г.

 

През настоящата 2017 година датата е 19 ноември. На този ден се отдава почит на жертвите и техните семейства и се работи за повишаване на обществената отговорност за спазване на правилата за движение по улиците и пътищата и за подпомагане на пострадалите.

 

Във връзка с отбелязването на този ден Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Русе ще проведе състезание „Действие с хидравличен спасителен комплект за спасяване на пострадали при ПТП”. Състезанието е вече традиция в Русе. В него ще вземат участие седем отбора от 6-те районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението” и от сектор „Специализирани оперативни дейности” при регионалната дирекция. Целта на организаторите е да се акцентира на превенцията, да се заостри вниманието на всички участници в движението за спазване на правилата, да се насочат усилията за повече толерантност, уважение, предвидливост и споделена отговорност, за намаляване на грешките, които водят до тези безсмислени нещастия по пътищата. Важна цел на състезанието е и повишаването на оперативната готовност на екипите на РДПБЗН – Русе за извършване на спасителни дейности.

 

Канят бивши и настоящи служители на РДПБЗН-Русе и русенската общественост на 19.11.2017 година от 10:00 часа пред сграда на Първа РСПБЗН-Русе – град Русе, бул. „Трети март” № 23.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"