Областният информационен център започва информационна обиколка в общините

Новините

18-11-2017, 09:00

Снимка:

Община Две могили

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Европейски проекти за 30 млн.лв. са договорени в Гоце Делчев за 2014 - 2020

Тя е посветена на 10 –те години от членството на България в Европейския съюз

Областният информационен център – Русе започва традиционната си есенна информационна обиколка в общините на област Русе от 15 ноември 2017 г. Този път тя е посветена на 10 –те години от членството на България в Европейския съюз.

Във всички населени места, които експертите на центъра ще посетят, пред хора от третата възраст те ще разкажат кога, как и защо е създадена Общността, как тя функционира и защо се разширява. Възрастните хора ще бъдат запознати също с ползите от съществуването на общия ни европейски дом. 

По време на срещите извън абстрактните цифри експертите на ОИЦ-Русе ще запознаят гражданите с конкретните проекти, които са станали факт през стария програмен период и които се реализират сега от 2014 година насам в техните общини и населени места. Ще ги информират и за дейността на Областния информационен център и за услугите, от които те могат да се възползват.

 

Информационният тур на Областния информационен център ще се осъществи в 13 населени места от 8-те общини на областта. Ще започне от Ценово и ще приключи на 6ти декември в с. Ново село, община Русе. 

ОИЦ – Русе е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов