Ученици от СУПНЕ – Русе с награди от конкурса „Моята среща със Земята от Космоса”

Животът

18-11-2017, 09:00

Снимка:

СУПНЕ – Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деца изучават Космоса

Специална благодарност бе отправена и на г-жа Гергана Кръстева

Учениците от 9-ти-11-ти клас на СУПНЕ „Фридрих Шилер” приеха предизвикателството и участваха в конкурса за есе, стихотворение и рисунка на тема „Моята среща със Земята от Космоса”, организиран от секция „Дистанционни изследвания“ и ГИС, ИКИТ – БАН по проект EEOBSS.

 

На 2 ноември в Руския културно-информационен център се проведе награждаване на учениците, спечелили призови места в националния конкурс на Института по космически изследвания към БАН. Директорът на института, проф. Гецов, мило приветства победителите и сподели огромната си радост от това, че Космосът е тема, провокирала детското въображение. Той сподели, че първите стъпки към науката започват от творческото любопитство. Доц. Христов, организатор на конкурса за рисунка, есе и стихотворение, връчи наградите за художествено слово, а илюстраторът Кристина Иванова награди художниците.

 

Представянето на учениците е блестящо, пишат Гергана Кръстева и Цветелина Цветанова. В трите категории на конкурса спечелиха награди. В категория „Есе” – Пламена Илиева от 11”Б”клас спечели трето място, в категория „Стихотворение” – Станимира Колева от 11”Б” клас – второ място, и в категория „Рисунка” – с впечатляващите три места: Михаела Петрова, 9”А” клас – първо място, Павлин Недков, 10”В” клас – второ място, и Михаела Петричева, 10 „Б” клас – трето място. Михаела Петрова лично получи своята награда за първото място, а г-жа Цветанова, като представител на училището, получи останалите награди. Тя бе помолена да прочете есето и стихотворението на Пламена и Станимира, както и да донесе официалните специални поздрави към учителите на талантливите ученици. В чест на конкурса, пожънал небивал интерес – 128 рисунки от цялата страна и десетки текстове, организаторите обявиха, че ще направят постоянна изложба на творбите в коридорите на Института по космически изследвания на Българската академия на науките. Материалите на учениците ще бъдат използвани за създаването на учебници, учебни помагала и атласи по физика и астрономия.

 

Специална благодарност бе отправена и на г-жа Гергана Кръстева, учител по физика в СУПНЕ, чиято много бърза организация е причина за отличните изяви на учениците.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов