В ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ обучават младежи за приложен програмсти

Новините

17-11-2017, 13:14

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Младежкият дом представи работата с младежи с увреждания у нас в Испания

Учебните занимания са от утре с партньорството на Русенския университет „Ангел Кънчев“

В сформирания регионален обучителен център към Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“ започва обучението на ученици по професия „Приложен програмист“ в изпълнение на Националната програма „Обучение за ИТ кариера“.

Учебните занимания са организирани по график от 18 ноември 2017 година с партньорството на Русенския университет „Ангел Кънчев“

Сформирани са общо 4 обучителни групи, в които са включени общо 98 ученици от областите: Русе, Разград, Силистра, Търговище, Шумен, Велико Търново и Габрово.

Успешно издържалите проверката на ключовите компетенции по информационни технологии и класирали се ученици ще се обучават в три обучителни гнезда: ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ – Русе, ПГЕЕ „Ломоносов“ – Горна Оряховица и филиал на РУ „Ангел Кънчев“ – Разград.

Обучението стартира на 18 ноември 2017 г с дисциплината „Увод в програмирането“ под ръководството на преподаватели от ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“, Русенски университет „Ангел Кънчев“ и представители на бизнеса: „ВИ медия“ ЕООД и „Имидж груп дивелъпмънт“ ЕООД.

 

Първия изпит обучаващите ще положат на 17 декември 2017 г.

Пожелаваме на всички ученици и преподаватели „На добър час“ в кариерата на приложния програмист.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов