Форум „Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“

Парите

15-11-2017, 18:51

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кристиан Линднер: Шансовете да бъде съставена коалиция в Германия са 50 на 50

Свилен Иванов подчерта, че търговският обмен между двете страни е нараснал близо 8 пъти от 1993-а

Свилен Иванов, заместник- областен управител на област Русе участва в информационен форум „Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“.

Той изрази задоволство, че на територията на областта се провежда подобен форум за  тенденциите и перспективите на бизнес възможностите между България и Германия. Заместник- областният управител посочи, че подобни инициативи са основа за постигането на икономически просперитет и постави акцент върху значението на партньорството ни с Германия и федерална провинция Бавария за развитието на българската икономика. Иванов каза , че търговският обмен между двете страни е нараснал близо 8 пъти от 1993 г. насам. Това  превръща Федералната република във водещ чуждестранен пазар за българските стоки и услуги. Той о пожела на  присъстващите за успех на форума и прекрасни спомени от „Малката Виена“.

Срещата се организира от Германо-Българската индустриално-търговска камара съвместно с Русенската Търговско-Индустриална камара. Специален гост на събитието беше Урзула Хайнцел, заместник-директор на дирекция „Европа и панаирно дело“ в Баварската държавно министерство на икономиката, медиите, енергетиката и технологиите.

На форума бяха представени презентации за външоикономическата стратегия на Бавария, бизнес комуникацията между България и Бавария и историята на „Алианц“.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов