Кметът Стоилов свика зимния щаб

Мисия

15-11-2017, 13:34

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Експерти на РИОСВ-Русе с взеха проби от отпадъчните води на „Оргахим Резинс“ АД

Проверена е готовността на фирмите и превозвачите от Общинската транспортна схема по междуселищните линии

Днес, в Заседателна зала на Община Русе, се проведе съвещание на кмета на Община Русе Пламен Стоилов с щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия, кметове на кметства и ръководителите на ведомства, организации и фирми по организация на подготовката на Община Русе за зимен сезон 2017-2018. Присъстваха още заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров, началници и ръководители на общински предприятия и отдели, представители на снегопочистващи фирми, „Енерго Про“ ЕАД, Електроенергиен системен оператор ЕАД МЕР, „ВиК“ ЕООД, „Овергаз север“ ЕАД, „Топлофикация“ ЕАД, Областно пътно управление, ОД на МВР, РЗИ, кметове на кметства и др.

На заседанието стана ясно, че е актуализирана Програмата за работа на Община Русе през зимния период 2017-2018 г. и са извършени проверки за готовността на  фирмите и превозвачите от Общинската транспортна схема по междуселищните линии, училищните автобуси и сметоизвозващата техника.

„Задълженията на всички ангажирани фирми и организации за зимното поддържане следва да се изпълняват в пълен обем и няма да се пестят средства за осигуряването на нормални условия за гражданите“, заяви кметът Пламен Стоилов, като припомни, че няма да се изплащат възнагражденията на фирми, които не изпълняват коректно задълженията си по договор.

„РПС“ ЕООД, „Пътно поддържане Русе 2014“ ДЗЗД, „Берус“ ЕООД, „Паркстрой“ ДЗЗД и ОП „Паркстрой“ отчетоха наличието на 42 собствени и 22 наети снегопочистващи машини, както и на 11 роторни снегорина, 11 товарни автомобила, 2 трактора, 1 автогрейдер и достатъчно количество инертни материали.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов