„Танцова магия“ от Ценово превзе публиката и в Патреш

Русе Лайф

14-11-2017, 15:26

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хелоуин парти събра деца със специални потребности в Ценово

Танцьорите бяха удостоени с плакет и грамота за блестящото си представавяне

Изключително голямо признание получиха танцьорите от „Танцова магия“ във великотърновското село Патреш. Там се проведе третото издание на Фестивала на детското и младежко изпълнителско изкуство „Нашите деца хубави“. Изпълнителите от Ценово се представиха с три танца. Публиката, изпълнила до краен предел залата в местното читалище, горещо аплодира изпълненията на хората „Петрунино“ и „Гъмзовяна“. „За фестивала специално подготвихме и нова продукция – „Ширто“. В изпълнението са включени типично български народни инструменти и атрибути, които символизират фолклорните традиции. Още в самото начало зрителите станаха от местата си и започнаха да играят. След финалния поклон на танцьорите залата избухна в нестихващи и продължителни ръкопляскания“, не скри радостта си от успеха ръководителката на танцовата формация Камелия Леонова. Тя получи специална грамота на журито за хореографията на „Ширто“. Танцьорите от „Танцова магия“ бяха удостоени с плакет и грамота за блестящото си представавяне.

Във фестивала са участвали повече от 30 групи от цялата страна, като регламентът позволява изпълнения на всякакъв вид изкуство. Своите умения са представили както деца от детски градини, така и групи от абитуриенти.

Изпълнителите от „Танцова магия“ започват активни репетиции за коледно-новогодишния концерт, с който ще закрият изключително успешния творчески сезон.                    

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов