Депутатите от ГЕРБ и министър Петков откриха обновената сграда за спортни дейности

Спорт

13-11-2017, 18:21

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Представят книгата „Нови страници към историята на гр. Бяла, Русенско“

Поздравявам кмета на Община Бяла, че изпълни този проект в кратки срокове, заяви министър Петков

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Андриан Райков и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков откриха днес обновената сграда за спортни дейности, намираща се до Градския стадион в Бяла.

Поздравявам кмета на Община Бяла, че изпълни този проект в кратки срокове, заяви в приветствието си министър Петков. Той сподели задоволството си, че и близкия обновен градски басейн, открит през това лято, и тази сграда, вече се ползват активно от жителите на града за отдих и спорт.

Бяла се променя много бързо. Трябва да вярвате и помагате на кмета това да продължи, изтъкна Пламен Нунев, който припомни какво са представлявали обектите в района преди 30 години. Той благодари за положените усилия от страна на кмета, и неговия екип, а също така и на министъра за финансовата подкрепа чрез проект „Красива България“ за случването на проекти в интерес на местната общност в цялата област.

Поетият ангажимент от общинското ръководство да се развива футбола и други спортове преминава през ремонт и на градския стадион, което може да стане в близките 2 – 3 години.

В събитието взеха участие директорът на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, председателят на Общински съвет – Бяла Мариан Антанов, кметът на Община Бяла Димитър Славов и др.

Народните представители и министърът прерязаха лентата на изцяло ремонтираната и санирана двуетажна сграда със съблекални за футболистите, административни помещения и др., която е построена през 1983 година, но не бе в добро състояние. Тя разполага със застроена площ от 237.6 м2 и РЗП 495.17 м2. Там са подменени покрив, основно е променен интериора, приложени са и мерки за енергийна ефективност. Срокът за изпълнение тук бе 4 месеца, а стойността - над 134 хил. лева, каза Димитър Славов.

Малко преди това гостите на града и техните домакини разглледаха напредъка по проекта за обновяване паметника на Панайот Волов на изхода на града. Те положиха цветя пред монумента, а кметът Славов обясни как е извършено облагородяване на прилежащото пространство. Поставена е нова мраморна плоча, монтирано е осветление и са оформени пътеки с прилежащи зелени площи и пейки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов