Денят на „Каритас“ е с послание „Да обичаме не на думи, а с дела“

В седмицата 12 – 19 ноември 2017 г. а „Каритас”, Католическата общност и всички, ангажирани с мисията организират събития в подкрепа на бедните

 

„Ние сме солидарни с каузата на хората, изпаднали в бедност, както и с тези, живеещи на прага на бедността, служим й, защитаваме я в опита си да преобразим общностите на тези хора и структурите, които поддържат тяхната бедност.“ 

Из Етичен кодекс на „Каритас“: 

Всяка година, неделята преди 13 ноември – денят на блажените мъченици Евгений, Камен, Павел и Йосафат, отбелязваме Деня на „Каритас“. Той е определен с решение на Епископската конференция на Католическата църква в България и има за цел да бъдат мотивирани християнските общности и всички хора с добра воля, без оглед на тяхната религия и националност, да изразят своята съпричастност към страдащите, както и да научат повече за разнообразните дейности на „Каритас“ в подкрепа на нуждаещите се. 

Тази година Денят на „Каритас“ (12 ноември 2017 г.) ще премине под мотото „Да обичаме не на думи, а с дела“ и ще даде началото на една седмица, посветена на бедните.

 

В седмицата 12 – 19 ноември 2017 г. сътрудниците на „Каритас”, представителите на Католическата общност и всички, ангажирани с мисията на „Каритас”, ще организират събития в подкрепа на бедните и на дейности на „Каритас“, чрез които организацията оказва ежедневни професионални и духовни грижи за изпадналите в нужда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов