Доброволци плетат топли шалове и шапки за бездомниците

"Изплети топлина" е инициатива на Фондация "Има начин" и се провежда в цяла България

Доброволци от няколко страни вече започнаха с плетенето в Благоевград. Тази неделя от 13.00ч в страдата на Православния информационен център на ул. "Тракия" - 3 в Благоевград всеки, който желае, може да се включи в общото плетене на шапки, ръкавици и шалове за бездомните. Ще се получи една истинска седянка за една истинска кауза! Ако не умеете да плетете, ще ви научат!

"Напомняме да си носите игли за плетене, тъй като ние ще можем да предоставим само прежди", напомнят младите хора и добавят: Нека заедно изплетем топлина!

"Изплети топлина" е инициатива на Фондация "Има начин" и се провежда в цяла България от 2012г. Идеята на кампанията е да подари малко топлина на бездомните хора в България чрез предоставяне на ръчно изплетени от доброволци шапки, шалове и ръкавици.

Тази година Сдружение "Алтернативи Интернешънъл", Православен информационен център - Благоевград и група местни доброволци се включват в инициативата с публична работилница по плетене. Ще бъдат предоставени прежди, но тъй като инициативата разчита на дарения, ще приветстват присъединилите се да носят и свои материали. За неумеещите да плетат ще има и учител, информира Петя Кулина, координатор на кампанията за Благоевград. "Ние в момента с останалите доброволци се учим да плетем. Но нека всеки, който се включи в неделя, да си носи игли за плетене, че нямаме за всички."

Ако някой не успее да дойде в неделя, до 2-ри декември може да донесе изплетените от него неща в Православния център.
Присъединете се, за да подарим заедно Топлина!

Общото плетене е тази неделя, 12-ти ноември от 13 до 17 часа в залата на Православния център в Благоевград, ул. "Тракия" -3.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)