Повече концерти и участия за годината на „Биг Бенд – Русе"

Биг Бенд – Русе”, с диригент Димчо Рубчев, бе удостоен с престижната награда „Русе“ за 2017 г.

Основаният през 1963 г. Русенски духов оркестър е продължител на дълголетна традиция, водеща началото си от 60-те години на 19-ти век. Днес, наследниците на тази традиция утвърждават свой стил и оформят един съвременен и динамичен образ на оркестъра, който се превърна в една от емблемите на културния и обществен живот в града.

През последната година продължава тенденцията за развитие на концертната дейност и увеличаване на броя на участията.

Общински духов оркестър „Биг Бенд – Русе”, с диригент Димчо Рубчев, бе удостоен с престижната награда „Русе“ за 2017 г. за „творчески екип“ в раздел „Изкуство и култура“.

Музикантите взимат участие във всички тържествени церемонии и събития на Община Русе, реализират концерти на открито за жителите и гостите на града, вземат участие и в Габровски карнавал; в посрещането на туристически пасажерни кораби на Пристанище Русе; в обществени, правителствени и неправителствени организации, като Русенски университет, Руско консулство и други. Гост-солисти на бенда са били едни от най-добрите български джаз музиканти, сред които Теодосий Спасов, Ангел Заберски, Михаил Йосифов, Хилда Казасян и др.

През творческия сезон, Биг бенд – Русе реализира много запомнящи се и значими концерти, като концерт с Теодосий Спасов, Коледен концерт с гост-солисти – Венцислав Благоев и Марина Господинова, концерт в Арт салон „Любов и вино“ с гост солист „Линд хоумс Русе“ – школа за суинг танци, Участие в Мартенски музикални дни с Русенска филхармония – „Джазът среща Класиката“, концерт с участието на Весела Бонева и Тони Златанов, участие в „Национална джаз среща“ – Русе, първо участие в престижния Джаз фестивал в гр. Стара Загора, участие в биг бенд Парад – гр. Плевен, участие в 3 концерта в Пясъчен фестивал Русе 2017, участие със самостоятелен концерт в отриването на Традиционния фестивал „Огненият Дунав“ – гр. Тутракан



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов