Факелно шествие за патронния празник на ОУ „Любен Каравелов“

Животът

09-11-2017, 13:28

Снимка:

ОУ „Любен Каравелов“

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученици от Франция зарадваха възрастни хора в Разлог

Съвместно със Сдружение за патриотично възпитание „Приказка за България“ и Дружество за исторически възстановки „Традиционер"

Факелно шествие на 10 ноември (петък), от 17.30 часа, пред училището ще бележи заключителния етап от поредицата събития, с които учениците от ОУ „Любен Каравелов“ отбелязват годишнината от рождението на своя патрон.

Съвместно със Сдружение за патриотично възпитание „Приказка за България“ и Дружество за исторически възстановки „Традиционер“, децата ще засвидетелстват уважение към личността и делото на бележития българин.

Велик патриот и страстен борец за свобода, писател, публицист, етнограф, фолклорист, мемоарист, литературен критик – толкова многостранна е дейността на Каравелов, че съвременниците му го наричат енциклопедист.

„Колкото един народ е по-образован, толкова той е и по-щастлив“, пише Каравелов. Предстоящото събитие ще бъде един от най-важните уроци в живота на училището ни, защото е урок по родолюбие и признателност към всички онези будители на народа, оставили ярък отпечатък в историята на българската нация



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов