Деветата национална конференция на сдружението по превантивна медицина

Новините

08-11-2017, 18:26

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Догодина ще ремонтират двата тунела на изхода от Велико Търново към Русе

Зам.- губернаторът Колев връчи поздравителен адрес от областния управител Галин Григоров

Днес в Русе беше открита Деветата национална конференция на сдружението по превантивна медицина.

Сред официалните гости на събитието беше и заместник- областният управител Валентин Колев.

Колев постави акцент върху необходимостта от отделяне на повече сили и средства за подобряване здравословната среда и възможностите за ранна диагностика и съответно превенция на заболявания. Според него по този начин би се постигнало намаляване на икономическата тежест както за пациента, така и за обществото. Заместник- областният отбеляза, че ключов приоритет пред здравните власти и медиците трябва да е именно профилактиката на социално значимите болести. В същото време е необходимо да се поставя и фокус на медицинските прегледи, съобразени с работата на специфични групи работещи.

Колев връчи поздравителен адрес на организаторите от името на областния управител на област Русе Галин Григоров, в който се казва:

…Предприемането на навременни мерки за предотвратяване на заболявания и воденото на здравословен начин на живот са в основата на едно по-пълноценно съществуване на всеки от нас. Точно това изисква и развитието на превантивните медицински услуги!“

В конференцията участваха представители на национални и регионални здравни организации, медицинските университети в София и Плевен и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов