Драматичен театър „Йордан Йовков“ – Добрич представя „Гераците“

Русе Лайф

08-11-2017, 16:06

Снимка:

Драматичен театър „Йордан Йовков“ – Добрич

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рекордните 30 представления са изиграли през октомври артистите от търновския театър

Тя е създадена по повод 90 години от създаването на Добричкия театър и 140 години от рождението на Елин Пелин

Драматичен театър „Йордан Йовков“ – Добрич представя на 9 ноември от 19 часа в Голямата зала на Доходното здание в Русе пиесата „Гераците“. Тя е създадена по повод 90 години от създаването на Добричкия театър и 140 години от рождението на Елин Пелин. Елате да се насладите на това представление! 

„Гераците” е сред най – сполучливите художествени документи на едно променливо време – началото на ХХ век., когато в следосвобожденска България започват да възникват новите икономически отношения. Зависимостта от парите става все по-голяма, градът започва да расте заедно с изкушенията в него, а селото обезлюдява и връзката със земята се къса. Любовта в дома на Герака не издържа под напора на тези промени, децата го предават и семейството му се разпада…. 

В днешно време тези промени са още по-агресивни и рефлектират в личния ни живот още по-дълбоко. Любовта абдикира, децата не могат да запълнят липсата на смисъл и нуждата ни от упование, а дяволът, усетил нашата слабост, отваря бакалница в душите ни и търгува с доброто и злото…



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов