Кметът представи Русе срещата на домакините , които ще приемат двубоите от Световното по волей

Мисия

07-11-2017, 17:10

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветанов : Благодарение на усилията на премиера Борисов се ускори работата по русенски проекти

Стоилов: За мен и за русенци е изключителна чест, че сме един от трите български града, които ще съдомакинстват Световното

Днес, в Градската художествена галерия в София, се проведе официалното представяне на градовете-домакини у нас, които ще приемат двубоите от Световното първенство по волейбол през 2018-а година. Първенството ще се проведе в България и Италия от 10-и до 30-и септември.

На събитието присъстваха президентът на БФВ Данчо Лазаров, президентът на Европейската конфедерация по волейбол и вицепрезидент на международната федерация Александър Боричич, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на Италианската федерация по волейбол Пиетро Бруно Катанео, вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев, кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова, кметът на Община Русе Пламен Стоилов и зам.-кметът на Варна Коста Базитов. Сред специалните гости бяха и редица именити волейболни личности.

„За мен и за русенци е изключителна чест, че сме един от трите български града, които ще съдомакинстват Световното първенство по волейбол. Използвам случая специално да благодаря на президента на федерацията г-н Лазаров и на вицепрезидента г-н Ганев, за доверието към Русе и ги уверявам, че не само те, но и цялата спортна общественост, ще видят, че ние сме готови да посрещнем това предизвикателство. Смятам, че с хилядите туристи и гости на града, които ще посрещнем, ще можем да презентираме не само прекрасната спортна инфраструктура, но и това което имаме като архитектура и забележителности, така че гостите, които дойдат в нашия град, да останат с едни незабравими спомени и да се върнат отново, за да преживеят още много хубави дни в Русе“, коментира русенският градоначалник.

       Градовете у нас, които ще приемат срещите от най-големия волейболен форум са Варна, Русе и София. Българският национален отбор ще започне участието в група от шест отбора във Варна, където ще домакинства в зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта. Надпреварата в другата група от шест отбора в България ще се състои в „Булстрад Арена“ в Русе. През това лято нашият град се доказа като отличен организатор по време на турнира от Световното Гран при за жени, а през следващата година феновете на волейбола отново ще имат възможност да гледат волейбол на най-високо ниво. Отборите, които продължат за втората фаза на шампионата от Варна и Русе ще се срещнат в „Арена Армеец“ в София и във Варна, за да излъчат част от финалистите на шампионата. По време на събитието бяха представени специалните лога на градовете-домакини. Водещите на церемонията, известните спортни журналисти Илия Илиев и Йоана Гочева, запознаха присъстващите и с интересни подробности за трофея, с който ще бъде коронясан следващият световен шампион.

       Към момента са ясни 22 от общо 24-те страни, които ще участват на Световното първенство през 2018-а година. Това са България, Италия, Полша, Франция, Холандия, Словения, Русия, Сърбия, Финландия, Япония, Австралия, Белгия, Бразилия, Иран, Китай, Аржентина, САЩ, Доминиканска република, Канада, Тунис, Египет и Камерун. Последните два участника ще станат ясни на 12-и ноември, когато ще завърши финалната квалификация в Зона НОРСЕКА. Следващото голямо събитие, което ще се проведе във връзка със Световното първенство е официалната церемония по тегленето на жребия, която ще се състои на 30-и ноември във Флоренция.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов